Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Miért minket válassz?

 • Mert szenvedélyünk és szerelmünk a hőlégballonozás, és ezt szívesen megosztjuk Veled.

 • Mert több mint 30 éve balesetmentesen és a maximális biztonságra törekedve repítünk a felhők közé olyan kíváncsi és lelkes utasokat, mint Te.

 • Mert 10 jól képzett, tapasztalt pilóta közül fog valamelyikünk gondoskodni a biztonságodról és a felejthetetlen élményedről.

 • Mert felszereléseink rendszeresen és alaposan karbantartottak és biztonságosak.

 • Mert odafigyelünk és vigyázunk Rád!

 • Mert jókedvvel, profizmussal és sok szeretettel fogsz találkozni.

 • Mert nálunk megismerheted a hőlégballonos élet minden csínyját-bínyját.

 • Mert öt különböző méretű hőlégballon közül repülhetsz valamelyikkel. Vagy mindegyikkel 

 • Mert ha megtetszik ez a sport, szívesen látunk a klubtagjaink közt.

 • Mert nálunk akár hőlégballon pilóta is válhat belőled.

 • Mert a UNIQUE Ballonsport Club Magyarország legnagyobb hőlégballon Egyesülete.

 

Magyarországon több hőlégballonos klub foglalkozik utasrepültetéssel. Vannak olyan sportklubok, ahol a pilóták munka mellett, hobbiként repülnek, és találhatók olyan cégek is, amelyek szolgáltatásként értékesítik a repülést, és ehhez főállású pilótákat foglalkoztatnak.

Bárkivel is repülsz, fent a levegőben szinte ugyanazt fogod tapasztalni. A látvány, az élmény nem sokban tér el egymástól. A fő különbségek a repülés előtti és utáni területen mutatkoznak meg.

Egy biztos. Magyarországon, utasokkal, csak jól képzett és tapasztalt pilóták repülnek. Minden klub, vagy cég számára első helyen a biztonság áll. A rendszeres továbbképzések és ellenőrző repülések biztosítják, hogy minden hőlégballon pilóta megbízhatóan repül.

A felszerelések területén is találhatsz különbségeket. Azok a cégek, akik kifejezetten az utasrepültetésből élnek, többnyire új ballonokkal repülnek. Itt egyszerre 14, 18, akár 24 utas tartózkodik egyidőben a fedélzeten.

Azok a klubok ahol hobbiként repülnek a pilóták, általában kisebb ballonokat (2 - 12 fős) használnak. Legyen teljesen új, vagy akár régebbi egy ballon, nagyon szigorú szabályrendszer szerint, folyamatos átvizsgáláson és tesztelésen kell átesnie. Ha bármi olyan elváltozást találnak, amely javításra, vagy cserére szorul, akkor az arra illetékes szakemberek ezt azonnal megteszik, ezzel érve el a maximális biztonságot. Így önmagában nem a hőlégballon életkora számít, hanem a gondos ápolás és a folyamatos ellenőrzés.

Klubunknál, mely Magyarország legnagyobb hőlégballon egyesülete, most már több mint 30 éve repülünk utasokkal. Pilótáink összesen több mint 5 000 órát töltöttek már a levegőben és a Világ nagyon sok pontján emelkedtek a magasba hőlégballonon. A teljesség igénye nélkül, csak néhány ország, ahol megfordultunk: Egyesült Államok, Japán, Fülöpszigetek, Tajvan, Jordánia, Belgium, Franciaország, Svájc, Németország, Hollandia, Lengyelország, Ausztria, Szerbia, Románia, Szlovákia, Szlovénia és még sorolhatnánk. Ez a rengeteg idő és gyakorlat, óriási tapasztalatot biztosít, ezért több oktató pilóta és vizsgáztató pilóta is repül nálunk. A több mint 30 év alatt balesetmentesen, sok ezer utasnak varázsoltunk mosolyt az arcára, szereztünk felejthetetlen pillanatokat és élményeket számukra, és önmagunk számára is. Hiszen kimondhatjuk büszkén!

Szerelmesek vagyunk a hőlégballonozásba!

Mi nem csak egyszerűen megrepültetjük az utasokat, mintha buszra szállnának, hanem szinte csapattagként, bevonva minden érdeklődőt az előkészületekbe és az utómunkálatokba, bemutatjuk a valódi hőlégballon sportot. Így, ha egy kis időre is, de Te is tiszteletbeli ballonossá válhatsz. Jó érzés számunkra, ha kérdezel, érdeklődsz, ha szeretnél tevékenyen részt venni a repülés előkészítésében, ha azt látjuk, hogy boldog és elégedett vagy.

Pilótáink a repülés szeretetéért repülnek, nem a juttatás a motiváció. Az egyesülethez befolyó pénzeket folyamatosan visszaforgatjuk a biztonságba, a technika továbbfejlesztésébe, a továbbképzésekbe, abba, hogy minél több emberrel megismertethessük ezt a sportot, a hőlégballon repülés által kínált szabadságot. Ha megtetszik a légkör, a csapat, Te is válhatsz klubtaggá. Szívesen kiképzünk először csapattaggá, segítővé, aztán később, ha szeretnéd és alkalmasnak találunk, akkor pilótaképzésre is van lehetőség.

Magyarországon jelenleg összesen 7 női hőlégballon pilóta repül, ebből négyen a mi klubunkban. Hárman oktatók, ebből egyikük vizsgáztató is. Bátorítunk minden hölgyet is, hogy jöjjenek és próbálják ki magukat ebben a lenyűgöző sportban.

Felszereléseink rendszeres és nagyon szigorú ellenőrzéseken esnek át, alaposan és folyamatosan karbantartjuk őket. A biztonságra kiemelt hangsúlyt fektetünk. Soha nem erőltetjük a felszállást a biztonság rovására, vagy nyereség céljából. Pilótáink megfontoltak, és ha csak néhány százalék esélyt is látnak arra, hogy az időjárás, vagy bármely ok miatt veszélyes lehet egy repülés, inkább nem szállnak fel.

Bízunk benne, hogy a fentiek meggyőztek arról, hogy jó kezekben leszel, amikor velünk tartasz.

KapcsolatfelvételSzékhelyünk:
Bejelentkezés: +36702721818

Kövessen a Facebookon
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
by Keresőguru