Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Függeszkedés

Szeretnéd, ha leesne a barátaid álla? Szívesen megfűszereznéd valamilyen nagy látványossággal az esküvődet? Jól esne, ha mindenki a Te rendezvényedről beszélne a városban? Szeretnél valami meghökkentőt egy családi rendezvényre? Sok embernek szeretnél örömöt szerezni? Szeretnéd kimozdítani kollégáidat, esetleg ügyfeleidet a komfortzónájukból?

(Ezek közül válasszatok ki néhányat, ami szerintetek a legfigyelemfelhívóbb kérdés, de akár maradhat mindegyik. )

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor a függeszkedést neked találták ki.

Mit is jelent ez pontosan?

A függeszkedést más megfogalmazásban kötött ballonrepülésnek is nevezhetjük. Ennek során a hőlégballont 3-5 kötéllel biztonságosan kikötjük a földön található tereptárgyakhoz. Ez lehet akár egy nehezebb autó, erősebb fa, vagy bármi más, ami stabilan és erősen a földhöz van rögzítve. A köteleknek köszönhetően a hőlégballon a helyszínen tud maradni, nem fújja el a szél, mint egy szabad repülésnél.

Szélcsendes időben egyszerre 3-5 embert tudunk a magasba emelni, amit úgy kell elképzelni, mintha beszállnál egy nyitott liftbe. A kötelek hosszúságától és a szél erősségétől függően 15-30 méterre emelkedünk fel, ami olyan, mintha egy 4 vagy 8 emeletes ház tetejéről néznél körül. A program során egy óra alatt, vagy akár több órán keresztül is, nagyon sokan kipróbálhatják, milyen érzés egy hőlégballonnal elhagyni a földet.

Annak érdekében, hogy teljes biztonsággal megvalósítható legyen a függeszkedés, nagyságrendileg egy kézilabdapálya méretű szabad és sík területre van szükség, (min. 35mx35m) ahol nincs semmilyen zavaró tereptárgy, mint pl. lámpaoszlop, fa, bokor, elektromos vezetékek, épület, egyéb kirakodó, vagy vásári asztal, bódé, stb. Amennyiben füves a terület, számítani kell arra, hogy a ballon kosara, ill. az emberek egy kicsit letaposhatják azt, valamint autóval és utánfutóval megközelíthetőnek kell lennie a területnek.

Amennyiben nem magánterületen szeretnéd a függeszkedést, fontos, hogy legyen területfoglalási engedély a hőlégballon felállításához és üzemeltetéséhez.

A hőlégballonos függeszkedés tökéletes program, fesztiválokra, majálisokra, falunapokra, céges rendezvényekre, esküvőkre, csapatépítésre. Mivel óriási felülete van a kupolának, látványos megoldás reklámozás céljára is. Ahol egy hőlégballon megjelenik, mindenki felkapja a fejét és érdeklődve tekint rá. Ha szeretnél erről bővebben olvasni, kattints a „Hőlégballon, mint reklámfelület” oldalra.

A hőlégballon alapvetően érzékeny az időjárás viszontagságaira. 3 m/s-nál erősebb szélben, esőben, ill. nagy melegben nem biztonságos felfújni a ballont. A meteorológusok egy-két nappal korábban, - az esetek nagy többségében – már tudnak használható előrejelzést adni. Ez alapján tudjuk eldönteni, hogy alkalmas lesz-e az időjárás a program megvalósítására. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne okozzunk felesleges kiadást a megrendelőknek, azaz ha úgy ítéljük meg, hogy előre láthatólag, bizonytalan, vagy nem lehet biztonságosan üzemeltetni a hőlégballont, akkor időben javasolni fogjuk a program törlését, vagy átütemezését. Ugyanakkor ritkán az is előfordulhat, hogy a helyszínen változik olyan mértékben az időjárás, hogy biztonsági okokból a pilóta kénytelen törölni, vagy félbeszakítani a függeszkedést.

A program tervezésénél kérjük vedd figyelembe, hogy a nyári időszakban, kizárólag a késő délutáni, esti – akár sötétedés utáni – órák biztonságosak a hőlégballon számára. Napközben olyan felszálló és leszálló légáramlatok keletkezhetnek, amelyek veszélyeztethetik az utasok biztonságát. Amikor hűvösebb az időjárás, vagy teljesen zárt felhőzet van (de sosem a nyári időszakban), akár napközben is kivitelezhető a függeszkedés.

Ha kérdésed, ötleted van, keress bennünket bizalommal. IDE kattintva máris tudsz nekünk írni. Mindent megteszünk, hogy egy látványos és különleges program megszervezéséhez hozzá segítsünk.

KapcsolatfelvételSzékhelyünk:
Bejelentkezés: +36702721818

Kövessen a Facebookon
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
by Keresőguru